2015. június 16., kedd

Eljött ez is: Szegeden is feltűntek az illegális bevándorlók csoportjai

Új frontot nyitottak hazánkban az illegális bevándorlók. Miután az Ásotthalomnál tapasztalt fokozott rendőrségi jelenlét miatt nehezebbé vált a határátlépés, illetve az emberkereskedelem, Szeged kertvárosi övezete vált a bűnözők, illetve a szír, afgán és ki tudja még miféle migránsok találkozási pontjává.

Ez a reggel másképp indult...

Még a kertben elfogyasztott reggeli kávénak is teljesen más az aromája, ha azt mondjuk egy afrikai menekülttel kell megosztani, már pedig elég sok szegedi ébredt arra, hogy a kerítésen túl, csoportokban vándorolnak, vagy épp pihennek, várakoznak az utcán bevándorlók.
Persze a helyzet egy cseppet sem vidám, sőt kifejezetten aggasztó.
A csongrádi megyeszékhely lehet az első olyan magyar vidéki nagyváros, amely hivatalos menekülttábor nélkül is kénytelen lesz elszenvedni a védtelen déli határainkon áthömpölygő mindennapos menekültáradatot. Azonban ez a sűrűn lakott település, térség már egészen újszerű kihívások elé állíthatja mind a lakosságot, mind pedig a hatóságokat.
Amióta a Toroczkai László által vezetett Ásotthalomnál sikerült valamelyest normalizálni az állapotokat, most az embercsempészek új útvonalak után kutatnak, és olybá tűnik, meg is találták azt...
Szeged eddig nem túl sokat érzékelt a hazánkra nehezedő nyomásból, még attól függetlenül sem, hogy a városban működő Határrendészeti Központba szállították a zöld határon elfogott menekülteket. Az egészségügyi pontként is üzemelő intézményben kérelmezhették egyébként a bevándorlók a menekült státuszt, majd ezután az illetékes hatóság emberei vonatra, vagy buszra tették, és a kijelölt menekülttáborba küldték őket.
Az olvasói fotó a szegedi Rendező Pályaudvar mögötti árterületen készült
Ugyanakkor az itt élők nem is elsősorban a migránsok megjelenése miatt aggódnak (persze, mint ahogy azt a fővárosban, a Nyugati pályaudvar környékén tapasztalható lopások, erőszakos rablások bizonyítják, bizonyos jelenségek megjelennek a bevándorlók körül...) hanem az őket kísérő, belőlük élő szervezett bűnözői köröktől, embercsempész bandáktól félnek.
Több beszámoló szerint is, a kertvárosban tébláboló csoportokat autók felvették, majd továbbvitték őket, még mielőtt a hatóság emberei egyáltalán igazoltathatták volna a jövevényeket.
Hogy milyen gyorsan válhat súlyossá a helyzet egy magyar városban, illetve, hogy mekkora felelőtlenség nem felkészülni a várható nehézségekre, azt remekül példázza Botka László, szocialista polgármester tavaly karácsonykor, a képviselő-testület előtt elmondott beszédében. A jobbikos Tóth Péter kérdésére válaszolva a szokásos balliberális kommunikációs paneleket lőtte el; azaz nincs itt semmi probléma, úgy is továbbmennek ezek az afrikai, szíriai, afgán menekültek, mert számukra Nyugat-Európa a célállomás.
De attól még, a szegedi kertekben megpihenhetnek, egy rövid ideig...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése