2015. június 23., kedd

Norvégia úgy "segít" az illegális bevándorlás megfékezésében, hogy százával menti ki a tengerből a leendő segélyeseket

Több mint hatszáz "migránst" mentett meg a Földközi-tengeren hétfőn egy norvég hajó, amely egy európai uniós tengeri műveletben vesz részt a térségben - közölte a norvég rendőrség. 

A rendőrség Twitter-üzenete szerint a Siem Pilot nevű hajó által felvett "menekültek" mind jól vannak. A hajó számos terhes nőt is kimentett a tengerből. 
Bár Norvégia nem tagja az Európai Uniónak, a Siem Pilot szállítóhajóval - amelyet egyébként eredetileg északi-tengeri olajfúrótornyok kiszolgálására építettek - részt vesz a Poszeidón nevű uniós tengeri műveletben. A tengeri művelet az illegális bevándorlás megfékezését célozza. 

Az elmúlt hónapokban egyre drámaibb méreteket öltött a Dél-Európába irányuló illegális migráció: Észak-Afrikából, döntően Líbiából embercsempész bandák túlzsúfolt lélekvesztőkön indítanak útnak főként Olaszország partjai felé afrikai, közel-keleti, ázsiai embereket. Eddig csak idén több ezren vesztek a Földközi-tengerbe, miután gyakran éri baleset a nyílt vízen a rossz állapotú és túlzsúfolt lélekvesztőket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése