2015. június 17., szerda

Szegedet ostromolják a bevándorlók

Megkezdődött Szeged ostroma, s úgy tűnik a csongrádi megyeszékhely védtelen a menekültáradattal szemben. Igaz, néhány szegedi azért hasznot húz az illegális bevándorlók megjelenéséből; egyes taxisok 600-800 euróért Budapestre, vagy Bécsbe viszik őket, míg néhány cigánycsalád a hátrahagyott ruhaneműket értékesítik a piacokon.


Korábban megírtuk, Szeged kertvárosi övezete vált az emberkereskedelemmel foglalkozó szervezett bűnözői csoportok, illetve a szír, afgán és ki tudja még miféle migránsok találkozási pontjává.
Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke keddre virradóra a város és a Tisza közti árterületet járta be, majd a töltésen szerzett tapasztalatairól mesélt az Alfahírnek.
Az elmondottakból meg kellett állapítanunk, hogy a Szerbiából érkező illegális bevándorlók egyre felkészültebbek és egyre nagyobb tapasztalattal felvértezve lépik át a magyar határt.
Az útvonaluk a Tisza vonalát követi, szorosan a töltés mellett. Ez azért kiemelendő tény, mert a százasával érkező szír, afgán és afrikai bevándorlók rájöttek, hogy a határ melyik szakaszán nem veszi őket a hőkamera, így könnyedén képesek elbújni a rendőrök elől az erdőben.
Ugyanakkor, a 10-12 kilométeres séta nem múlik el nyomtalanul. Útjukat szétdobált szemét és fölöslegessé vált ruhaneműk kísérik. Ez viszont komoly népegészségügyi kockázatot rejt magában, ugyanis a menekültek által hátrahagyott ruhákat a Cserepes soron élő cigánycsaládok összegyűjtik, egy részüket eladják, a többit pedig elhordják - húzta alá Tóth Péter, aki egyben felszólította az illetékes hatóságokat, hogy haladéktalanul tisztítsák meg a környéket.
Azonban arra is létezik egy tutirecept, ha elő akarjuk csalogatni az éjszaka az erdő sűrűjében várakozó menekülteket (akiknek ottlétéről a fel-feltörő gyereksírás árulkodik).
A nemzeti párt szegedi képviselője elárulta, kipróbálta ő is a városi legendát; a töltésről a fák irányába kiáltotta, hogy "Taxi, Budapest!", amire több tucat bevándorló bújt elő a rejtekéből és indult el futva a hangforrás irányába.
Nem értettük milyen mágia húzódik meg a háttérben, azonban Tóth Péter lelombozta a misztikum iránti lelkesedésünket...
Helyi taxisok egy része abból szerzi a mellékest, hogy 600-800 euróért cserébe elviszi a menekülteket a magyar vagy az osztrák fővárosba. Ami, azon túlmenően, hogy valószínűleg illegális cselekmény, ezek a fuvarok csak újabb egészségügyi kockázattal járnak, hiszen az utas semmilyen orvosi vizsgálaton nem esett át, így bármilyen egzotikus fertőzést behurcolhatnak az országba.
Tóth Péter megismételte a keddi sajtótájékoztatóján elmondottakat: meg kell erősíteni az ártéri területek őrzését, éjszakai vonatjáratokat kell indítani, hogy az este elfogott migránsok az éjszakát ne a várótermekben töltsék, illetve vissza kell állítani a határőrséget.
Majd figyelmeztetett: a töltés túloldalán már a magyar egyetemi város, a védtelen Szeged lakóházai találhatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése