2015. június 14., vasárnap

Négerterrortól szenvednek St. Paul iskolái


Az amerikai Minnesota állam fővárosának, St. Paulnak az iskolai hatósága az elmúlt öt év folyamán 3 millió dollárt fizetett ki a Pacific Education Group (PEG) nevű szervezetnek a pedagógusok továbbképzése céljából. A tanfolyamokon egy forradalmian új pedagógiai módszerrel ismertették meg a tanárokat: arra okították őket, hogy a néger gyerekek fegyelmi kihágásait – legyenek azok bármennyire is súlyosak – semmiféle eszközzel ne torolják meg. 


A San Franciscó-i székhelyű, nagyon liberális, nagyon nyitott és nagyon modern PEG továbbképző tanfolyamain a tanároknak azt magyarázzák, hogy ha egy néger gyerek rosszalkodik, akkor nem szabad őt megbüntetni. A helyes eljárás: rá kell jönni arra, mi bántja a rendetlenkedő gyerek érzékeny lelkét, és a „kiváltó okot” kell megszüntetni. Fehér gyermekek esetén persze más módszert kell alkalmazni.


A Harding High School az egyik érintett tanintézmény

A fehérgyűlölő Pacific Education Group nevű szervezet hivatalosan meghirdetett célja, hogy „segítséget nyújtson” az iskolák részére a néger gyermekek tanulási és magatartási problémáinak megoldásában. A PEG aktivistái szerint az amerikai oktatási rendszer a „fehérek tradícióira, kultúrájára és társadalmi normáira” épül, és hátrányosan megkülönbözteti a fekete tanulókat. Akárcsak a cigányfajvédő magyarországi megfelelői, a PEG is határozottan ellenez mindenfajta iskolai szegregációt, sőt álláspontja szerint a néger diákok akkor tudnak csak megfelelően teljesíteni az iskolákban, amennyiben a „tantervek a feketék kulturális szükségleteihez igazodnak”. A szervezet nem ért egyet azzal sem, hogy a súlyos fegyelmi vétséget elkövető néger gyerekeket kizárják az iskolából, vagy akár csak „felfüggesszék” tanulói jogviszonyukat. 
Amióta a PEG-nek beleszólása van St. Paul állami iskoláinak életébe, azóta a rend és a fegyelem teljesen felborult a tanintézményekben. A tanárok teljesen tehetetlenek. Horrorisztikus történetek keringenek a körzethez tartozó iskolákban uralkodó állapotokról, tanárokat és a többi diákot bántalmazzák a kiváltságos diákok. A fehér, illetve az értelmesebb néger szülők - elsősorban csemetéik testi épsége miatt érzett aggodalmukban - egyre nagyobb számban íratják át gyermekeiket olyan iskolákba, amelyek nem tartoznak az iskolai körzet fennhatósága alá. Kétharmaduk pedig nem jó dolgában csap fel oktatási menekültnek: ők kifejezetten a  szerényebb anyagi lehetőségű családok porontyai. 
Noha St. Paul állami intézményeiben uralkodó állapotoktól még távol vagyunk, az iskolai fegyelem Európa iskoláinak jelentős részében is fölborult. Azonban a már most is válságos helyzet további rohamos romlására számíthatunk, két okból is: az egyik az oktatást is tönkretevő liberalizmus további uralma, a másik a cigányok, illetve a bevándorlók tömeges megjelenése a tanintézményekben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése